Aleppo

Alepposåpen fra Syria er den første kjente såpen i verden.  Den blir fremdeles produsert på samme måte som for 4000 år siden med en såpeblanding som inneholder laurbærolje og  olivenolje. Finnes også flytende alepposåpe.

Alepposåpe kan brukes av alle hudtyper. Den anbefales også for sensitiv hud.  
Jo høyere prosentandel av laurbærolje, jo mer er såpen anbefalt ut fra et dermatologisk synspunkt. 

Såpen gir en naturlig behandling mot hudproblemer slik som kviser, eksem og psoriasis. Blandingen med laurbærolje og olivenolje  gjør at den har unike egenskaper. Laurbæroljen åpner porene og olivenoljen trekker inn i huden (jo mer laurbærolje jo lenger ned i huden kommer olivenoljen.)

Olivenoljen renser, rengjør og har en desinfiserende effekt. Laurbæroljen gir glatt og myk hud, og hjelper til med å fjerne døde hudceller.
Dette gjør såpen til en perfekt og naturlig hudpleie.

Såpen blir brukt på de fineste badehusene i Midtøsten. Der brukes den blant annet ved massasje. De pleiende egenskapene og varmefriksjonen gjør huden ren og myk.

Produktinnhold:  90% av oljene i såpen er laget av en blanding med olivenolje og laurbærolje. Såpen er helt vegetabilsk,
noe som gjør at den kan brukes av alle - også de med hud problemer (for eksempel psoriasis og eksem). 

Aleppo såpen er stemplet med et merke. Dette merke  indikerer blandingsforholdet mellom laurbærolje og olivenolje.
Såpen blir definert ut fra hvor høy prosentandel av oljen som er laurbærolje. Det vil si; inneholder såpen 20% laurbærolje blir den kalt en "20% Aleppo såpe". 

Anbefalt bruk:
Såpen har bl.a meget god effekt på psoriasis og eksem. Start med et lavt innhold av laurbærolje (f.eks. 20%). Dette for å gi huden tilvenning til såpen. 

Bruk gjerne sterkere såpe etterhvert, (f.eks. 40%) når huden er tilvendt såpen.